17 mai 2020

17 mai 2020

Publisert av Werner Danielsen den 18.05.20. Oppdatert 20.05.20.

Det var stor oppslutning om bil-kortesjen rundt i Follo 17. mai. Kortesjen gikk innom institusjoner og boligsameie for eldre. Et velkomment innslag for både deltagere og beboere på denne spesielle 17. mai hvor Covid-19 tiltak satte en stopper for dagen slik vi vanligvis feirer den. Deltagere var i hovedsak fra Amcar Follo, Follo Veteran og Gammelbil forening, Follo VW klubb og Rat-Pack. 

 

 

Amcar Follo bestemte seg tidlig for at vi skulle bidra til årets spesielle nasjonalfeiring med en cruising rundt i Follo. Ideene var flere, men vi endte opp med å velge besøk til 7 eldreinstitusjoner og et boligsameie for eldre. For at kortesjen skulle bli vellykket inviterte vi andre klubber i distriktet til å delta samt at vi svarte JA til alle som hadde lyst til å bli med. Disse klubbene stilte opp med biler: Amcar Follo, Follo Veteran og Gammelbilforening, Follo VW klubb og Rat-Pack Follo samt enkelte andre hvor vi ikke kjenner klubbtilhørigheten.

Værutsikten så også lovende ut, og våre forhåndstips om 50-60 biler ble overgått i stor stil. At det kom noen regndrypp for kortesjen kom avgårde gjorde ingenting. Vi forsøkte en telling ved startstedet, men det formelig "rant" inn med 17. mai pyntede biler slik at vi mistet litt oversikt og måtte ta i bruk en ekstra p-plass ved oppmøtested. Et kvalifisert tips er et sted mellom 100 og 150 biler. Helt fantastisk oppslutning. 

Alle besøks steder var på forhånd varslet om et ca. tidspunkt for ankomst av kortesjen. Vi hadde klarert på forhånd kjøring på gangvei, kjøring rundt noen av sykehjemmene og at en bom ble låst opp for oss på Greverud. Ruten ble "kjørt opp" av Amcar Follo tett opp til dagen for om mulig avdekke steder med trafikale utfordringer. Vi fant ingen og ruten gikk som planlagt.

Det ble rigget et lydanlegg på Pick-Up'en til Gunnar slik at vi fikk korpsmusikk med oss på veien. Lyden av dette gjorde at publikum strømmet til når vi kom kjørende, bare blide mennesker, vinking, tilrop og veiving med flagg viste at det ble satt pris på kortesjen. I tillegg fikk vi mye positiv tilbakemelding på forhånd for initiativet. I ettertid har det også strømmet på med hyggelige meldinger til klubben.

Oppmøte var på p-plassen i Kirkeveien (v/Meieriet på UMB). Cruisingen startet omtrent på oppsatt tidspunkt kl. 14.00. Det var viktig at vi kom avgårde på tiden i og med at det var estimert ankomsttid for alle stedene vi skulle innom. Turen gikk først til Moertunet sykehjem i Ås, deretter til et eldrebolig-område i Ås. Deretter videre til Ski hvor vi besøkte Finstadtunet sykehjem og Solborg bo - og aktivitetssenter. Så gikk turen videre til  Langhus bo og servicesenter før vi fortsatte videre til Greverud sykehjem, Bjørkås sykehjem før turen gikk videre til Høyås bo - og rehabsenter.

Vi fortsatte deretter til Tyrigrava som var endepunktet på kortesjen. Omtrent 50 biler fulgte med og stoppet på Tyrigrava for en titt på biler og en prat. Alt i alt må vi si oss strålende fornøyd med hele "opplegget" for dagen, og retter en STOR TAKK til alle som deltok.

Flere bilder finner du i albumet 2020 - 17 mai kortesje.

Video filmet av Petter Eker: https://www.facebook.com/petter.eker/videos/10215664910271951

Video av Bjørn Bergseth/Young Exotic: https://youtu.be/oJCQz0u_g7U

Mange fler har også delt bilder og videoer fra kortesjen på vår facebook-gruppe.

Se også flotte bilder i Østlandets blad: www.oblad.no/her-er-lesernes-bilder-fra-17-mai-2020/g/5-68-831213?albumindex=1

Har du bilder av kortesjen som vi kan legge til i vårt album så send de gjerne til oss.

Tomas Sommero er fotografen bak det flotte bildet av kortesjen med Gunnar sin bil i front.