Amcar Follo ble stiftet 9. mai 2005, først som Aas Amcar Club. På stiftelsestidspunktet var vi 16 medlemmer som etterhvert ble til 35 ivrige personer stort sett fra Ås kommune. Fra den første tiden som en mindre frittstående klubb ble arrangementene fort preget av det man kan kalle "hard kjøring" både med bilene og ellers. Et av minnene som mange vil huske skjedde en vårdag i 2007 på tur til treff i Moss. Det ble litt fart etter avreise fra vekta på Støkkensletta, og ved avkjøringen til Vestby Syd passerte flere av oss en britisk registrert håndverksbil (mener det var en Transit med plan) Tydeligvis hadde ikke de som satt i den bilen sett et knippe amcars i frisk hastighet. Vedkommende la seg på hjul så godt han kunne, og når vi "nutheads" slakket av på farten kom den Transiten opp på innsiden av oss i god fart på E6. Det var tre biler i bredden på E6.  Dette fyra opp et par tre stykker av oss, og det ble flat-out over Asko-sletta og mot Kambo bommen. Forøvrig så vi ikke mer til Transiten. Det var et skue også i den betjente veibommen på Kambo, i hvert sitt løp sto en Mustang, en Charger og en Superbird. Det ble tåkeskyer ved bommen når disse dro av gårde. De som ikke hadde så travelt kom omtrent et kvarter senere til Moss! Fra 2005 og frem til 2008 var Aas Amcar Club fast innslag på Ås Mart'n. Vi hadde stand med utlodding, kaffe og kaker. Det huskes, kanskje ikke riktig å si, men det har blitt fortalt i hvertfall, om noen heftige julebord på Brakka. At gutta i Stockers måtte rive deler av en vegg og pusse opp lokalet etter en av festene hvor enkelte ikke tålte akevitt for stå sin prøve. Artig var det. Vi hadde i disse første årene Esso i Ås sentrum som møtested. Klubben var veldig aktiv allerede fra starten av og ble lagt merke til i Follo med mange positive oppslag i lokalpressen.

Når vi så begynte å få mange henvendelser fra amcar-eiere i andre kommuner i distriktet ble det etter noen interne samtaler besluttet å søke tilslutning til AMCAR og samtidig skifte navn til Amcar Follo. Prosessen ble påbegynt rett etter Spring Meet i 2008. Etter kontakt med Amcar i Trondheim fikk vi tilsendt søknadsskjema, forslag til vedtekter og fremgangsmåte for registrering av klubben. Arbeidet med de ulike stegene i prosessen tok noe tid, og målet var å ha alt klart til årsmøte på ettervinteren i 2009. Da årsmøte stemte for tilslutningen ble søknad sendt Amcar og registrering forøvrig gjennomført.  Alle formaliteter var dermed på plass i juni/juli 2009. Styret bestemte da at man kunne vente til etter sommerferien med den offisielle lansering av AMCAR FOLLO. 

Markeringen ble foretatt på Tyrigrava 25 august 2009. I løpet av perioden fra 1 juli til 25 august vokste medlemstallet til 51, alle ble oppfordret til å markedsføre Amcar Follo og medlemstallet dobblet seg i løpet 2009. Omlegging av klubben har vært en formidabel suksess og vi er pr 1.1.2019 225 medlemmer.

Amcar Follo er en aktiv klubb til fremme for amcar-hobbyen, og vi tilbyr et stort antall aktiviteter i sommerhalvåret fra mai til oktober:

- Første tirsdag i måneden er vi på ”Tyrigrava-treffet”.  

- Klubben arrangerer Spring Meet Follo sammen med Rat-Pack Follo. - Distriktets STØRSTE OG ENESTE AMCAR TREFF.

- Vi har vår egen dag «Amcar Follo dagen» i august hvert år.

- Vi har medlemsfester, sommerfest, julebord og konserter.

- Klubben leier mekke/lager lokaler hvor ledige plasser fordeles etter ansiennitet.

- Amcar Follo og Tokerud Gård arrangerer treff for kun US Pick-Up’s hvor første treff var i 2015.

-Klubben arrangerer cruising lokalt og til mange andre treff på Østlandsområdet.

- Vi arrangerer «eldre kjøring».

I vintersesongen har vi følgende på programmet:

- Klubbkveld hver tirsdag fra k. 18.00 på Farmen i Sofiemyr V 8 på Sofiemyr. Her leier vi lokaler av Gearhead Kustom.

- Klubbkveldene er meget sosiale, og vi har som regel pizza på menyen første tirsdag i måneden og Quizz den siste tirsdagen i måneden.

- Vi arrangerer medlemsmøter med ulike temaer.

- Vi har kiosk med variert utvalg, kalde og varme drikker, sjokolade, vafler med tilbehør, grill og wiener pølser.

Klubben har nettsider, og Facebook gruppe. I løpet av første halvår 2019 vil medlemmene få tilgang til appen GNIST. Klubben lager egen kalender med klubb biler avbildet sammen med terminliste. Kontakten med medlemmer opprettholdes via e-post, sms meldinger og Facebook.

Klubben har alle formaliteter som lovverk, vedtekter, regnskap og øvrige offentlige dokumenter på plass, og vi har et velfungerende styre.  Klubben drives etter "non-profit" prinsippet og vi har god økonomi. Inntektskilder består av medlemskontingent, inntekter fra egne arrangement, salg av medlemseffekter, grasrotandelen og sponsing.                                                

Besøk gjerne våre nettsider www.amcarfollo.no, og facebook gruppen for å se litt av det vi holder på med.

Amcar Follo har plass til flere medlemmer og hos oss er du velkommen så lenge du deler interessen for amerikansk bil, bilhobby og den amerikanske kulturen. Det er ikke krav om at du må eie amerikansk bil, men en dag vil du bli eier av et amerikansk kjøretøy!